Levering-procedure

Terug van een klant - product terug formulier

U wordt gevraagd om in te vullen dit formulier duidelijk. Alleen worden leesbaar en volledig ingevulde en ondertekende formulieren verwerkt.

  1. Als een klant u een artikel binnen 30 dagen, maakt met het oog op een vervangend product, moet u ons de ontvangst alsmede de vorm van de geretourneerde product aan: Forever Living Products, Postbus 99, 3740 AB Baarn, Nederland of via e-mail op Support@foreverliving.nl.
  2. Het vervangende product ontvangt u binnen drie weken.
  3. U moet het product gemaakt door de klant gedurende twee weken houden.
  4. Wij doen onderzoek naar toepassingen van de controller.
  5. Als u niet binnen twee weken door de maatschappelijke zetel zijn gecontacteerd kunt u het item gooien.

Downloaden

Levertijd

  1. Als u service, bestellingen van een worden verzonden automatisch elk uur naar onze distributiecentrum Forever Direct.
  2. Uw bestelling wordt dezelfde dag verwerkt en de volgende dag (DPD) waar door UPS, afhankelijk van de geselecteerde ontvangst mogelijkheid zal worden gemaild.
  3. Post boek kan vaak de dag na het versturen van uw perceel en UPS een maximum van 3 werkdagen duren.

Verzendkosten

Administratieve kosten, met inbegrip van de kosten van de verzend- en administratiekosten, bedroegen € 5 H.T. die u zullen in rekening gebracht indien u minder dan 2 bestellen CC.

Terugkeer van het Forever bedrijfseigenaar / beëindiging van uw FBO

Voor eeuwig verlost alleen Forever onverkochte en nog steeds van verhandelbare producten, en alleen wanneer ze worden gekocht in de afgelopen 12 maanden doordat alle Forever bedrijfseigenaar beëindigd zijn contract aan voor eeuwig ondernemer.

  1. In alle andere gevallen altijd eigenaar van een bedrijf niet de mogelijkheid hebben om terug te keren van de producten.
  2. Onder het hoofdstuk "Service" vindt u meer informatie over de terugkeer van consumentenproducten.

Downloaden

Vorderingen van levering

Je hebt ontdekt dat een fout in de levering van uw bestelling? Zoals beschadigde goederen, slecht ontvangen producten of ontbrekende producten?
Wij presenteren onze excuses voor het ongemak. Vul het formulier via de onderstaande link en wij verwerken uw aanvraag zo snel mogelijk: Klik hier