Spataderen

Qu'est-ce qu'une varice ?

Tout simplement une veine anormalement dilatée. A cette augmentation de diamètre, s'associent également des anomalies de la paroi veineuse.

Wat zijn de oorzaken van spataderen?

In feite is de terugkeer van bloed van de voeten naar het hart wordt gedaan in aderen, die zijn uitgerust met kleppen om de reflux van bloed in verband met de zwaartekracht te voorkomen. Wanneer deze kleppen worden gewijzigd en niet langer hun klepfunctie uitvoeren, vertraagt de circulatie en worden de aderen, die van nature een vrij losse wand hebben, verspreid, vandaar het uiterlijk van spataderen. Het verminderen van de toon van de veneuze wand draagt ook bij aan de ontwikkeling van spataderen.

Waar vinden we spataderen?

De overgrote meerderheid van de spataderen worden waargenomen in de benen en dijen. Zij ontwikkelen zich van het netwerk van de sapheneader en zijn takken.

Wat zijn de tekenen en symptomen van spataderen?

Spataderen zijn lelijk, maar geven over het algemeen geen specifieke symptomen. Ze resulteren in een blauw koord, zichtbaar op het oppervlak van de huid, dat prominenter is bij het staan en gedeeltelijk vervaagt in een langwerpige positie. Echter, stagnerende bloed in de onderste ledematen, die het gevolg is van veneuze storing, kan bevorderen van de ontwikkeling van oedeem, zwelling en bepalen van een gevoel van zware benen of veroorzaken tintelingen en nachtelijke krampen. Slechte bloedcirculatie kan ook leiden tot huidproblemen met de huid die bruin is in de enkels (oker dermatitis). In andere gevallen, ten slotte, huidzweren verschijnen, moeilijk te genezen en vaak overinfectie stoel.

Wat zijn de risicofactoren voor spataderen?

De belangrijkste risicofactoren voor spataderen zijn leeftijd, vrouwelijke aansluiting, gezinsvooraanstand, overgewicht, lichamelijke inactiviteit, blootstelling aan warmte, het dragen van schoenen die te hoog of te plat zijn, of kleding die te strak is. Beroepen die een langdurige positie vereisen (verkoopsters, kappers, verpleegkundigen, stewardessen) verhogen ook de kans op het ontwikkelen van spataderen.

Op welke leeftijd zijn spataderen gemakkelijker ontwikkeld?

Malheureusement, le risque de varices augmente avec l'âge. Certaines études ont ainsi montré que la fréquence des varices, qui est d'environ 35 % chez les personnes en activité, s'élève à 50 % à 60 % après la retraite.

Zijn vrouwen de enigen die het slachtoffer zijn?

Nee, maar veneuze ziekte treft vrouwen vaker. Gegevens uit epidemiologische enquêtes suggereren dat een op de twee vrouwen zal spataderen te ontwikkelen in haar leven in vergelijking met slechts een op de vier mannen. Dit verschil tussen de twee geslachten wordt verklaard door de positieve invloed van vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen en progesteron op dit niveau. Aan de andere kant is de spiertonus van de veneuze wand over het algemeen minder goed bij vrouwen dan bij mannen.

Op welke momenten in het leven zijn we meer blootgesteld?

Certaines circonstances de la vie féminine favorisent l'apparition d'une insuffisance veineuse, qui pourra conduire à terme au développement de varices : période précédant immédiatement les règles (syndrome prémenstruel), prise de contraception hormonale, ménopause. Les grossesses répétées augmentent aussi ce risque dans des proportions notables. Plusieurs paramètres interviennent à ce niveau :

  • En premier lieu, l'accroissement important des quantités d'estrogènes et de progestérone qui est associé à la grossesse, car les estrogènes favorisent l'apparition d'oedème et la progestérone dilate les veines ;
  • Ensuite, la compression des grosses veines du petit bassin par l'utérus.

Enfin, un alitement prolongé, suite par exemple à un accident ou une hospitalisation, augmente également la probabilité d'insuffisance veineuse.

Wat is telangiectasia?

Telangiectasies komen overeen met permanente verwijdingen van kleine bloedvaten, haarvaten, aderoelen of aders. Ze tekenen kleine rode of paarse lijnen onder de huid, een paar millimeter tot een paar centimeter lang, die het uiterlijk van een sterrennetwerk of een spinnenweb kan reproduceren. Lelijk, deze spataderen zijn veilig geen.

Wat zijn de behandelingen voor spataderen?

Als het gaat om spataderen, preventie is beter dan genezen. Een goede levensstijl vertraagt vaak zijn uiterlijk.

behandeling met onze natuurlijke producten van het merk Forever op basis van aloë vera is zeer effectief:

In-house gebruik: het consumeren van de volgende voedingssupplementen

DE BESSEN NECTAR: een drankje zeer geconcentreerd in aloë vera gel: voor een goede bloedcirculatie.

ARTIC SEA: Natuurlijke kompressen: omega 3 en 9: Arctic Sea biedt u essentiële vetzuren dankzij een combinatie van Omega 3 en 9. Omega 3 is een essentieel vetzuur gevonden in koude zee vissen. Omega 9's zijn van plantaardige oorsprong (olijfolie). Arctische Zee is een voedingssupplement dat speciaal is samengesteld om optimale bescherming te bieden en uw cardiovasculaire systeem goed te laten functioneren.

Extern gebruikt: 2 crèmes voor externe toepassing

GELLY en ALOE HEAT LOTION: voor externe toepassing.

Voor meer informatie u contact met mij opnemen via het dialoogvenster tegenover.

Facebook