Over

Over de aloë vera plant

De plant Aloë Vera is een belangrijke medicinale plant die lijkt op een cactus en toch deel uitmaakt van de familie van liliaceae zoals tulp, uien, asperges ... 
Het leeft in tropische landen (Afrika, Amerika) en heeft de bijzonderheid om water te bewaren in zijn bladeren tijdens warme periodes.

Verschijningen

De bladeren van de aloë vera plant zijn breed en bestaan uit drie lagen:

  • de buitenste beschermende laag
  • de vezelachtige laag (sterk geconcentreerd in aloïne, dat wordt gebruikt als een laxeermiddel en waarvan de bittere smaak dient als bescherming tegen roofdieren
  • een gelatineachtig hart waar de plant zijn reserves van water accumuleert, ook wel mucilage of plantaardig water genoemd.

Forever Living Products gebruikt alleen het slijm (of pulp) van de plant, deze doorschijnende gel in het hart van het blad bevat geen aloïne en kan onaangename bijwerkingen veroorzaken.

Voordelen En Voedingswaarde

Aloë vera is een echt "gezondheidsvoedsel", de aloë-gel bevat 200 actieve ingrediënten waaronder 75 voedingsstoffen. 

  • Het bevat talrijke vitaminecomplexen (A, B1, B2, B3 of PP, B6, B9, B12, C, E, ...), mineralen (calcium, chloor, koper, chroom, ijzer, zink, lithium, magnesium, mangaan, fosfor ...), anthrachinonen, ligninen, saponinen, enzymen (amylase, catalase, cellulase, lipase, oxidase en fosfatase ...), aminozuren, sterolen, mono- en polysacchariden en eiwitten .

Het heeft essentiële eigenschappen waardoor het een van de meest complete planten ter wereld is.

Advertenties