Gevoelige huid.

Belangrijke Zorg!

Huid: vrouwen van alle leeftijden zijn gevoelig voor problemen met de gevoeligheid van de huid;gevoelige huid.

Gevoelige Huid

Huid duidelijk en fijn, het wordt herkend door zijn roodheid, rukken, jeuk zodra je een cosmetica op je huid aanbrengt of na blootstelling aan kou, hitte, wind ...
Gevoelige huid kan ook puistjes tijdens de menstruatie veroorzaken. 
Goed nieuws, deze gevoeligheid van de huid is niet noodzakelijkerwijs definitief: het weerspiegelt een kwetsbaarheid van uw huidbarrière, die moet worden gecorrigeerd.

Schoonmaken.

Eerste regel, sluit elk product uit dat uw kwetsbare huid kan aanvallen: op alcohol gebaseerde gels of exfoliërende dagelijkse formules, die met water worden gespoeld. 
Geef de voorkeur aan melk zonder te spoelen, te verwijderen met een katoensproeier van thermaal water, zodat geen enkel productdeeltje op de huid achterblijft. 
Nieuwe formuleringen zoals micellaire wateren zijn ook, door hun zuiverheid en zachtheid, bijzonder aangepast.

Protect.

Omdat uw huid zeer kwetsbaar is voor klimatologische agressies (zon, wind, kou maar ook vervuiling), is het van essentieel belang om deze te behouden met echt isolerende formules. In de zon, met een zeer hoge bescherming, buiten meestal met gebruik van rijke texturen die een cutane isolatie vormen: Forever Aloe Sunscreen (Ref 199) bijvoorbeeld. 
Merk op dat sommige voedingsmiddelen roodheid en irritatie bevorderen: dit is het geval van specerijen, tabak, alcohol ...

Hydrateren.

Het lijkt erop dat de reactiviteit van de gevoelige huid te wijten is aan een verhoogd waterverlies van de epidermis, waardoor de huidbarrière verzwakt en de penetratie van irriterende stoffen wordt bevorderd. Een keer per week kauw je huid met een verfrissende masker ( Forever Marine Mask Ref 234 ). 'S Morgens en' s avonds verdubbel je de aandacht met een vochtinbrengende crème van goede kwaliteit, bij voorkeur in combinatie met actieve ingrediënten die huidirritatie zullen kalmeren: Aloe Propolis Cream (ref. 51).